Дом ученика средњих школа Врање

Драмско-рецитаторска секција

Драмско-рецитаторска секција


Једна од веома активних секција у Дому је и Драмско – рецитаторска секција. Циљ ове секције је да окупи што више младих, талентованих ученика да се друже, забављају и науче нешто ново. Трудимо се да подстичемо креативност, оригиналност и слободу изражавања ученика, да развијамо комуникативност, друштвеност, осећај за склад и лепоту.
Наш тим тренутно чини 30 ученика, а сви који желе да нам се придруже добродошли су!

Радом секције руководе васпитачи: Трајковић Јована и Величковић Тања

АКТУЕЛНОСТИ


***На Регионалној Домијади одржаној у Пироту 24.03.2018. године у културно – уметничком стваралаштву у категорији драмски приказ, представили смо се са делом „Коштана“, Борисава Станковића. Још једна од категорија, у којој је наша секција учествовала, је и поетски приказ, за коју смо припремили романтичну песму „Барбара“, Жака Превера.
***Представом "Стоп насиљу" представили смо се на завршној свечаности пројекта "Насиље нема оправадања", у организацији Друштва учитеља Бујановац, 30.11.2017. године у Дому културе Бујановац и тиме дали подршку пројекту у борби против насиља.
***Краткометражним филмом "Mannequin challenge", као и снимком представе "Стоп насиљу", учествовали смо на Филмском фестивалу у Јагодини 24. и 25.11.2017. године и освојили I награду публике, награду за најбољу камеру и награду за креативност и иновативност. За постигнути успех заслужни су ученици и студенти,који су учествовали, као и запослени у Дому.
***На овогодишњој свечаности поводом обележавања Дана Дома 23.10.2017. године наша секција се побринула за весело расположење гостију. Наступали смо са шаљивим позоришним комадом Миодрага Петровића "Чкаље" - "Пасуљ"; кратким инсертом из филма "Мртав ладан" и скечом из серије "Бела лађа".
***Добродошлицу новим члановима Дома прославили смо журком 19.10.2017. године уз сјајну атмосферу и дружење. За ту прилику наша секција припремила је позоришни комад Миодрага Петровића "Чкаље" - "Пасуљ"; кратак инсерт из филма "Мртав ладан" и скеч из серије "Бела лађа".